Čišćenje kože zimi

Svi osjetljivci s kožom koja reagira na hladnoću, nagle promjene temperature i vjetar znaju koliko je neugodno u vlastitoj koži u zimskim mjesecima, i vjerujem da će se mnogi složiti kako smo svi nekako suhiji i osjećamo neugodno zatezanje bez obzira na tip kože.

Danas tipkam neke moje trikove i savjete kod čišćenja , prvog koraka u svakodnevnoj njezi plus prijedlozi nekih proizvoda. Oprostiti ćete mi što ovaj post nema fotografija, ali  proizvode koje ću danas spomenuti sam imala, potrošila, neke ponovila više puta, ali nemam trenutno kako bi ih mogla fotkati.

KAKO ČISTITI KOŽU ZIMI?

  1. Ukoliko voliš umivanje, pripazi da voda kojom se pereš nije niti prehladna, niti pretopla. Voda mora biti onako mlaka iz razloga što hladna voda skuplja kapilare, dok ih pretopla širi i onda često dolazi do reakcije u obliku crvenila.
  2. Ručnik koji koristiš nakon umivanja nemoj sumanuto trljati po licu kao da skidaš celulit (ako me razumijete), već lagano tapkaj dok ne upije svu tekućinu s lica. Inače, ovaj savjet bih preporučila bez obzira na doba godine jer preoštrim trljanjem ručnikom “razvlačimo” kožu na sve strane, a posebno onu najnježniju-oko očiju.
  3. Bez obzira koju metodu koristiš (jedan proizvod, duplo čišćenje, tri proizvoda), izbor je vrlo bitan. Voljela bih istaknuti kako je metoda duplog čišćenja daleko najbolja metoda (u ovom postu sam pisala o njoj) , ali ako se ne šminkaš puno zimi, mislim da nije nužno potrebna. Naravno, sve ovisi koje proizvode za šminkanje koristite i u kojoj mjeri.
  4. Mislim iz svog iskustva prilikom dugog savjetovanja žena da zimi čak i masna koža ne bi trebala koristiti gelove i pjene namijenjene masnoj ili aknastoj koži. Razlog je što su takvi proizvodi dosta isušujući, a zimi i masnoj koži nedostaje vlage pa se počne jače mastiti i perutati. Stoga smatram da bi i masnokošci trebali zimi zamijeniti svoje ciljane čistaće s nekim neutralnim i blažim.
  5. Jedna od velikih grešaka zimi je korištenje micelarne nakon čišćenja, kao ono na foru : “provjeriti ću jel šta ostalo”. Ne, micelarna je zaseban proizvod za čišćenje, pa prelaženjem nakon čišćenja samo dodatno isušujete. radije micelarnu upotrijebite kao prvi korak, a nekim blagim tonikom provjerite da li je lice čisto..